Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates

İlçemizde Okuma Yazma seferberliğinde izlenecek yolların görüşülmesi amacı ile Almus Fatıma-tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonunda İlçe Kaymakamımız Hamza İnam Başkanlığında Almus Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan, Akarçay Belediye Başkanımız Erdoğan Çoban, Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer, Gölgeli Belediye Başkanı İbrahim Karahan, Almus Emniyet Amiri Vekili Veysel Demir, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Recep Erol, Almus Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yunis Baydoğan, daire amirleri, muhtarlar  katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Yıldız Türkiye de, İlimizde ve ilçemizdeki okuryazarlık konusunda bilgi verdi.

İlçe Kaymakamımız Hamza İnam okumanın önemine kurgu yaparak ilçemizde okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilmesi için muhtarlardan, daire amirlerinden, öğrencilerden azami hassasiyetin gösterilmesini istedi. İlçemiz Kaymakamı Hamza İnam bir kişinin bile okuma yazma kursuna müracaat etmesi halinde kurs açılacağını söyledi.
Almus Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan’da yaptığı konuşmada Okuma Yazma seferberliğinde görevlendirilecek kişilerin İlçemizde öğretmen olmaya hak kazanmış ancak ataması yapılamamış gençlerimizden açılacak kurslarda görevlendirmeye ihtiyaç duyulması halinde belediye imkanları ölçüsünde ücretlerinin Almus Belediyesince ödenebileceğini söyledi.
İlçemizde halen kayıtların devam ettiği belirtilen toplantıda TUİK verilerine göre 1200 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız bulunuyor.
İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Okuma Yazma Kursları 05 Mart 2018 tarihinde başlayacak, 15 Mayıs 2018 de bitirilecek.